06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Couperose

Wat is couperose?
Couperose is een onschuldige, maar over het algemeen vaak vervelende, aandoening in het gezicht. Het kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes, ook wel teleangiëctastieën genoemd. Deze rode en soms blauwe bloedvaatjes komen voornamelijk voor op de wangen, kin, neus en voorhoofd. En dan vooral bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Ondanks de onschuld van couperose kan het mogelijk toch klachten geven. Hierbij kunt u denken aan snel rood aanlopen in het gezicht en warm aanvoelen. Dit komt vooral voor bij temperatuurverschillen.

Oorzaken couperose
Er zijn diverse oorzaken van couperose. De belangrijkste is erfelijke aanleg, gezien de elasticiteit van de vaatwanden genetisch is bepaald. Echter, alcoholgebruik, bepaalde medicatie, roken, overmatige zonblootstelling en temperatuurschommelingen kunnen ook zorgen voor het ontstaan van de rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht.

Wat kunt u zelf doen?
Zoals hierboven beschreven, kunnen de blosjes op uw wangen verergeren door een aantal factoren. Als u merkt dat de blosjes op uw wangen erger worden naar aanleiding van deze situaties, is het verstandig ze te vermijden. Bij warmere temperaturen wordt daarom aangeraden om een goede zonnebrandcrème te gebruiken met UVA én UVB bescherming. Blijf daarnaast uit de wind en probeer warme plaatsen zoals een sauna te vermijden. Thuis kunt u rekening houden met de temperatuur van uw douche.

Wat kan Medical Skin Clinic voor u doen?
De huidtherapeut van Medical Skin Clinic behandelt couperose veelal met licht- en lasertherapie en coagulatie. Door middel van deze methodes worden de vaatjes dicht gebrand. Omdat niet iedereen dusdanig last heeft van couperose, maar vaak alleen van algehele roodheid van de huid, kan de huidtherapeut u in sommige gevallen een extra andere behandeling aanbevelen. Hierbij kunt u denken aan ZO-producten en aan camouflagetherapie.

Bezoek onze webshop