06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Fibromen

Wat zijn fibromen?
Een fibroom, in de volksmond ook wel steelwratje genoemd, is een goedaardige tumor van het bindweefsel. De zachte uitstulpingen zitten met een steeltje vast aan de huid. Wat we zien is dat de steelwratjes vaak met meerdere bij elkaar zitten, maar het kan er ook maar een zijn. Over het algemeen komen ze vaak voor in de hals, rond de oogleden, de romp, onder de borsten, in de liezen en oksels.

Oorzaken van fibromen
Deze goedaardige tumoren komen zeer veel voor, namelijk bij 25% van de bevolkink. Naarmate men ouder wordt, neemt het aantal steelwratjes toe. Bij mensen die kampen met overgewicht, kunnen ze vaker gezien worden. Daarnaast zou een verminderde glucosetolerantie een rol kunnen spelen bij het voorkomen van deze aandoening. Fibromen zijn misschien vervelend maar niet besmettelijk.

Behandeling van fibromen
Steelwratjes kunnen bij Medical Skin Clinic vrij makkelijk worden verwijderd, met vrijwel alleen een cosmetisch resultaat. Dit gebeurt door middel van elektrocoagulatie. Bij deze methode wordt er een klein mesje met een elektrisch stroompje gebruikt. Het fibroom wordt vanaf de huidoppervlakte verhit, waarbij het steelwratje van de huid losweekt. Na de behandeling ontstaat er een korstje die na een aantal dagen van de huid valt, waarna de huid vanzelf geneest.

Bezoek onze webshop