06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Gerstekorrels

Wat zijn gerstekorrels?
Milia, een andere benaming voor een gerstekorrel, is een wit/geel ingekapseld talgbultje met keratine. Het kan zijn dat u er maar een aantal heeft, maar het kunnen er ook meerdere zijn. Gerstekorrels komen vaak voor rondom de ogen en liggen vlak onder de opperhuid. Als u last heeft van een vochtarme huid of droge huid, dan is het mogelijk dat u meer gerstekorrels heeft. Deze bultjes kunnen spontaan opkomen, maar ook weer verdwijnen. Een gerstekorrel kan ook ontsteken. Dit kunt u herkennen aan een puskopje en eventueel roodheid en gezwollen gerstekorrel.

Oorzaak gerstekorrels
Wanneer een porie verstopt raakt kan er een gerstekorrel ontstaan. De taaie, leerachtige hoornlaag blokkeert talg, waardoor het niet afgevoerd kan worden.

Wat kunt u zelf doen?
Het is niet verstandig om de gerstekorrel zelf uit te drukken. Dit zorgt ervoor dat u hieraan vlekken en littekens kunt overhouden. Laat een gerstekorrel daarom verwijderen door iemand die er verstand van heeft.

Wat kan Medical Skin Clinic voor u doen?
Bij Medical Skin Clinic wordt met een steriel naaldje de gerstekorrel met precisie verwijderd. Er kan een klein korstje ontstaan, dit valt er na genezing van de huid vanzelf af. 

Bezoek onze webshop