06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Gevoelige huid

Wat is een gevoelige huid?
Als u een gevoelige huid heeft, kunt u last hebben van roodheid, droogte, schilfertjes, rode bultjes, jeuk, een branderig en/of trekkerig gevoel. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een gevoelige huid, welke van nature gevoelig is, en een gevoelige huid, welke in de loop der jaren gevoelig is geworden. Een blanke huid heeft van zichzelf minder pigment en is gevoeliger voor invloeden van buitenaf.

Oorzaken gevoelige huid
Er zijn diverse oorzaken voor een gevoelige huid. Zo speelt huidveroudering een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, wordt de huid ook dunner en kwetsbaarder. De talgproductie in uw huid neemt af, waardoor de huid droger wordt. De droogte die u mogelijk voelt is het eerste symptoom van het gevoeliger worden van uw huid. Uw huid mist namelijk natuurlijke huidvetten. Hierdoor wordt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid zwakker, waardoor ‘vreemde’ stoffen van buitenaf makkelijker de huid indringen en irritatie geven. Ook kan uw huid reageren op bepaalde stoffen in cosmetica zoals alcohol, parfum, kleurstoffen en/of conserveringsmiddelen. Als u last krijgt van een product, dan kunt u daar het beste mee stoppen. Daarnaast kunnen factoren als roken, alcohol, medicatie, stress en milieu-invloeden ervoor zorgen dat uw huid gevoeliger wordt. In de herfst- en wintermaanden is de buitenlucht namelijk kouder en droger. Zodra u binnen bent, wordt uw huid mogelijk weer blootgesteld aan de verwarming of een hete douche. De huid wordt hierdoor vaak ook droger en meer vatbaar voor irritatie.

Wat kan Medical Skin Clinic voor u betekenen?
Medical Skin Clinic kan u helpen met huidtherapeutisch onderzoek. Hierbij wordt gekeken of dat u te maken heeft met een onderliggende huidaandoening, gevoelige huidconditie of overgevoeligheidsreactie op uw huidige verzorging. Aan de hand van deze gegevens, kunnen wij een persoonlijk behandelplan opstellen, bestaande uit behandeling, effectief productadvies en persoonlijk advies om gevoeligheid te voorkomen.

Bezoek onze webshop