06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Grove poriën

Wat zijn poriën?
Poriën zijn de uitvoergangen van de talgklieren. Uw huid blijft soepel doordat de talgklier talg aanmaakt. Op onze T-zone, voorhoofd, neus, naast de neus en kin, produceren de talgklieren meer of soms een teveel aan talg. Grove poriën ontstaan doordat de huidcellen rondom de uitgang van de talgklier blijven plakken. Hierdoor hoopt de talg op en blokkeert zo de uitvoeringgang van de talgklier. Hierdoor verstopt de porie en kunnen er mee-eters ontstaan. Een mee-eter kan ervoor zorgen dat de porie na enige tijd oprekt en groter wordt. Hierdoor ontstaan er als het ware ‘kleine gaatjes’. Het kan zelfs voorkomen dat er meerdere gaatjes ontstaan. Dit kan als vervelend worden ervaren, maar het is niet schadelijk voor de huid.

Oorzaak grove poriën
Als u erfelijke aanleg hebt voor een vette huid, dan kunt u eerder last krijgen van verstopte poriën. Ook ouder worden speelt hierbij een grote rol. De elasticiteit en sterkte van de huid neemt namelijk geleidelijk aan af. Hierdoor wordt de huid, maar ook de poriewand slapper. Het gevolg is dat ze minder makkelijk samentrekken waardoor de poriën oppervlakkiger komen te liggen. Een andere oorzaak kan zijn dat u te veel cosmetica of vette crèmes gebruikt en uw huid onvoldoende reinigt van vuil, talg en make-up voor het slapen gaan. De poriën raken hierdoor verstopt, waardoor ze grover worden.

Wat kunt u zelf doen?
Als u eenmaal last heeft van grove poriën, dan is het lastig om dit verschijnsel snel te herstellen. De reden hiervoor is dat de huid er veel veranderingen heeft doorgemaakt. Door goede werkzame producten te gebruiken en de juiste behandelingen te volgen, wordt hierdoor de structuur van de huid verfijnd. Een behandeling in kuurvorm is effectiever en nodig om resultaat te behalen en te behouden.

Wat kan Medical Skin Clinic voor u betekenen?
In de kliniek worden diverse behandelingen aangeboden voor de grove poriën:

Microdermabrasie: microdermabrasie is een mechanische peeling om dode huidcellen te verwijderen waarbij de huid onder vacuüm wordt behandeld met een continu stroom van micro-kristallen. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn. Daarom adviseren wij ook om altijd met een microdermabrasie kuur te starten.

Effectieve dieptereiniging en Peeling: tijdens deze behandeling worden de poriën geledigd en de huid grondig schoongemaakt. De huid wordt verbeterd door behandelen met chemische peeling. Dit verwijdert dode huidcellen, werkt ontstekingsremmend en kan tot diep in de poriën doordringen. Na een behandeling sluiten de schone poriën dan vanzelf.

Fractioneel laseren: de scanner van de laser geeft heel nauwkeurig en gecontroleerde laserpulsen af van hoge energie. Deze bundels creëren warmte in de lederhuid. De zogenoemde warmtebundels activeren de bindweefselcellen om nieuw bindweefsel aan te maken. Nieuw bindweefsel is sterker en elastischer waardoor de huid gladder en egaler wordt.

Micro-needling ofwel dermapen: met fijne naaldjes wordt de diepere huidlaag onder de opperhuid bereikt. Hiermee wordt het bindweefsel en het aanmaak van collageen geactiveerd, waardoor de poriën op een natuurlijke manier van binnenuit geleidelijk opgevuld worden met eigen collageen. Hierdoor wordt de huid gladden en verfijnder.

Bezoek onze webshop