06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Huidveroudering

Wat is huidveroudering?
Huidveroudering is een geleidelijk biologisch proces wat begint rond het vijfentwintigste levensjaar. De stofwisselingsprocessen in onze cellen nemen dan al af waardoor er minder snel nieuwe cellen aangemaakt worden. Hierdoor herstelt de huid op den duur minder snel. De huid verliest zijn stevigheid en elasticiteit doordat het collageen en elastine in de huid afneemt.

Oorzaken
Huidveroudering heeft vooral te maken met enerzijds genetische factoren en door de toename van leeftijd. Anderzijds wordt het bevorderd door factoren als de zon, roken, weersinvloeden en onze levensstijl.

Kenmerken van huidveroudering

 • De vermindering van snelheid van de celdeling in de opperhuid;
 • De levende cellen in de opperhuid zijn minder regelmatig verdeeld en minder vol van vorm;
 • Afname van het collageen en elastinevezels;
 • Afname van cellen (fibroblasten) die het collageen produceren;
 • Afname van de productie van talg en zweet;
 • Afname en onregelmatigere verdeling van pigmentcellen;
 • Afname van het onderhuidsvetweefsel;
 • De dichtheid van de haarfollikels neemt af en haar groeit minder snel. Op bepaalde plaatsen kan er ook meer haar gaan groeien;
 • Verminderde aanmaak van tyrosinase in de haarwortels; waardoor het haar grijs wordt.
 • De huid wordt bleker, er ontstaan rimpels, de huid wordt droger, dunner en slapper. Er kunnen pigmentvlekjes, couperose, steelwratjes en ouderdomswratjes, ouderdomsvlekjes en kersenwratjes ontstaan

Wat kunt u zelf doen tegen huidveroudering?

Als u huidveroudering tegen wilt gaan kunt u het beste therapeutische ingrediënten gebruiken in uw huidverzorging. Er zijn namelijk producten die het verouderingsproces en de celstofwisseling ondersteunen, die antioxidanten bevatten en de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bescherm tevens uw huid tegen UV-straling. De zon speelt namelijk een belangrijke rol in het verouderen van uw huid. Uv-straling zorgt voor een loskoppeling van collageen en elastine van de huid. Daarnaast geeft overmaat aan zonnestraling een onregelmatige pigmentatie in de vorm van pigmentvlekken, zonnevlekken en couperose. Bescherm uw huid daarom met een hoge sunblocker met factor 30 of 50. Zuurstof is namelijk een belangrijk ‘voedingsmiddel’ van een jong uitziende huid. Daarom roken zorgt ervoor dat uw huid sneller verouderd wordt.koffie, alcohol en andere chemische voedingsmiddelen zijn niet goed voor uw huid. Een van de belangrijkste adviezen is dus ook om gezond te eten en genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen om de huid optimaal te voeden. Vitamine A, B complex, C en E zijn daarom belangrijk. Ze zorgen voor de opbouw en herstel van de huid en voeren afvalstoffen af. In onze kliniek geven wij u de juiste informatie over een effectieve verzorging, passende bij uw huidtype, leeftijd en aan uw wensen.

Wat kunnen wij doen aan huidveroudering?

 • Er wordt uitsluitend gewerkt met pharmaceuticals. Hiervoor worden producten van ZO Skin Health gebruikt. Deze zijn anders dan traditionele anti-aging huidverzorgingsproducten. ZO Skin Health werkt op cellulair niveau om de huid te verzorgen, herstellen en onderhouden. De producten helpen om een optimale huidgezondheid te creeëren door meerdere lagen retinol, antioxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen. Hierdoor herstelt uw huid sneller. Als u meer informatie over de producten wilt kijkt u dan op: www.zoskinhealth.nl.
 • Daarnaast wordt er met fractionele lasertherapie het bindweefsel hersteld, waardoor de huid in de diepte sterker en gladder wordt. De scanner van de laser geeft heel nauwkeurig en gecontroleerd laserpulsen af van zeer hoge energie, die warmtebundels in de lederhuid creëren. Deze kolommen activeren de bindweefselcellen om nieuw bindweefsel aan te maken. Oud bindweefsel wordt als het ware vervangen voor nieuw, sterker bindweefsel, zonder dat dit zichtbaar is aan de buitenkant. Na enkele weken wordt geleidelijk zichtbaar dat de huid steviger en egaler wordt, op een geheel natuurlijke manier.
  Het aantal benodigde behandeling hangt af van uw wensen en de mate van huidveroudering. In de regel adviseren wij 3 tot 5 behandelingen te ondergaan, elke 4 weken.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Door middel van non-fractional Nd-Yag1064 nm laser, microderabrasie, microneedling, en chemische peelingen kan Medical Skin Clinic de huidstructuur, huidtoon en alghele huidconditie sterk verbeteren.

Bezoek onze webshop