06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Spider naevus

Wat is spider naevus?
Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Voornamelijk zwangere vrouwen krijgen last van deze onschuldige aandoening. Het verdwijnt dan ook meestal na de bevalling. Echter, spider naevus komt voor binnen alle leeftijdscategorieën, bij zowel mannen als vrouwen.Spiders kunnen in combinatie met een aantal andere symptomen ook voorkomen bij patiënten met een leveraandoening of een schildklierafwijking. Een spider is onschuldig, maar is vaak wel cosmetisch storend.

Wat kunt u zelf doen aan spider naevus?
Het is mogelijk dat spider naevus vanzelf weer verdwijnt.U hoeft in principe niets eraan te doen als u geen andere klachten erbij heeft. 

Wat kan Medical Skin Clinic voor u betekenen?
Spider naevus wordt behandeld bij Medical Skin Clinic door middel van lasertherapie en/of coagulatie. Met een laserlicht of met een kleine naaldje van de elektrocoagulator wordt de bloedvaten van de spider weggebrand. Door de waarmte lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt.

Bezoek onze webshop