06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Kersenwratjes

Wat zijn kersenwratjes?
Kersenwratjes vallen onder de categorie van goedaardige huidtumoren. De medische naam voor kersenwratjes is angioma senilis. Ook wel ‘vaatgezwelletjes bij ouderen’ genoemd. Kersenwratjes zijn uitstuwingen van de bloedvaatjes in de oppervlakkige lederhuid. De bultjes zijn over het algemeen rond en bolvormig en komen meestal in grote aantallen voor op het bovenlichaam.

Oorzaak
Deze goedaardige huidaandoening ontstaat meestal op middelbare leeftijd en vermenigvuldigen naarmate iemand ouder wordt. De exacte oorzaak van kersenwratjes is niet bekend. Het zou te maken kunnen hebben met genetische aanleg. Er zou sprake kunnen zijn van een defect in bindweefsel op de plaatsen waar een kersenwratje voorkomt. Een factor die het verergert, is overmatige blootstelling aan zonlicht.

Wat kunnen wij doen aan Kersenwratjes?
Kersenwratjes kunnen heel eenvoudig behandeld worden met coagulatietherapie of met lasertherapie. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de hoeveelheid kersenwratjes. Met deze vorm van therapie wordt door middel van een klein stroompje via een naald of via laserlicht het vaatje als het ware ‘dichtgebrand’. Na de behandeling soms ontstaat er een korstje op de huid die er na een week vanzelf afvalt.

Bezoek onze webshop