06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Seborroïsch eczeem

Wat is seborroïsch eczeem?
Seborroïsch eczeem is een onschuldige en niet-besmettelijke, maar jeukende huiduitslag. De huid wordt rood en er ontstaan gele, vettige schilfers. Deze schilfers kunnen jeuk veroorzaken. Deze vorm van eczeem komt vooral voor in het gezicht, op het hoofd en de oren, maar ook op de borst, rug en in de lichaamsplooien kunt u er last van hebben. Als het alleen voorkomt op de hoofdhuid kan het zijn dat u last heeft van roos. Dit is de lichtste vorm van seborroïsch eczeem.

Hoe ontstaat het?
Bij deze vorm van eczeem is de samenstelling van uw huidsmeer veranderd. Huidsmeer is talg, wat ervoor zorgt dat uw huid soepel blijft. Seborroïsch eczeem kan verergeren bij stress, kou en droogte, gebruik van veel zeep en het dragen van mutsen of petten.

Wat kunt u zelf doen?
Het advies is om het dragen van petten en mutsen zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast kunnen sommige shampoos de huid irriteren. Als u merkt dat dit bij u het geval is, dan kunt u het beste overstappen op een andere shampoo. Anti-roosshampoo helpt meestal niet voldoende.

Wat kan Medical Skin Clinic voor u betekenen?
Als u veel last heeft van seborroïsch eczeem kan de arts van Medical Skin Clinic een ontstekingsremmende lokale lotion of crème voorschrijven. De arts bepaalt vervolgens hoelang u de lotion of crème kunt blijven gebruiken.

Bezoek onze webshop