06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Peelings

Peelings geven uw huid een boost en zorgen ervoor dat uw huidproblemen verminderen. Zo verminderen onze peelings onder andere rimpels en fijne lijntjes, maar geeft elke peeling een ander effect. We combineren onze peelings vaak met de ZO Medical en ZO Skin Health producten van dr. Obagi voor de juiste nazorg voor uw huid.

Bij Medical Skin Clinic voeren we de onderstaande peelings uit.

Melkzuur peeling
Een melkzuur peeling bestaat uit melkzuur dat gewonnen is uit gegiste melk. De peeling bevat 13% of 28% geconcentreerd melkzuur. Verder bevat deze peeling alpha hydroxy zuur, dat de exfoliatie van de huid bevordert door de verbinding tussen epidermale cellen te verbreken. De melkzuur peeling is een zeer milde peeling en is uitermate geschikt voor mensen die voor het eerste een peeling ondergaan of die een zeer gevoelige huid hebben. Deze peeling is ook zeer geschikt voor mensen die problemen ervaren met pigmentvlekken.

Salicylzuur peeling
De Salicylzuur peeling is zeer geschikt voor mensen met een vette en onzuivere huid. De peeling bestaat voor 18% uit geconcentreerd salicylzuur. Het salicylzuur dringt diep door in de poriën en lost daardoor opgehoopt talg op. De salicylzuur peeling heeft niet alleen een vet oplosbare werking, maar werkt ook tegen gerstekorrels en mee-eters. Verder heeft de stof een ontstekingsremmende functie. Doordat de peeling voornamelijk de bovenste huidlaag activeert, worden verzorgingsproducten ook beter opgenomen door de huid.

Facial Stimulator peel
De Facial Stimulator peel werkt diepgaand in de huid en zorgt voor snel resultaat. De peeling bestaat onder andere uit salicylzuur, citroenzuur en melkzuur. Samen zorgen deze ingrediënten voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes door het stimuleren van celvernieuwing. Door de ontstekingsremmende stoffen in de peeling worden onzuiverheden op de huid weggewerkt en worden grove poriën kleiner. Verder zorgt de peeling ervoor dat uw doffe huidteint weer verandert in een heldere en gezonde teint. Deze peeling wordt ondersteund door de ZO Medical producten van dr. Obagi. 

Controlled Dept peeling
De Controlled Dept peeling is een diepe peeling en heeft een zeer snelle en effectieve werking om huidveroudering tegen te gaan en door de conditie van uw huid te verbeteren. De peeling verwijdert namelijk de dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Tevens bevordert het de aanmaak van collageen en elastieken in de huid.
Buiten het tegengaan van huidveroudering werkt deze peeling ook uitermate goed bij acne, acne littekens en pigmentvlekken. 

Trichloorazijnzuur (TCA) peeling
Een TCA peeling is een chemische peeling, waarbij de opperhuid en het bovenste deel van de lederhuid met een doordringende vloeistof wordt behandeld. Deze peeling is voornamelijk geschikt voor rimpels en fijne lijntjes. De chemische stoffen glycolzuur, trichloorazijnzuur en fenol vormen bij deze peeling de basis. De TCA peeling is een ontvettende peeling, die met gaasjes of wattenstaafjes wordt aangebracht.

Het resultaat wordt bepaald door de inwerkingstijd en de diepte van de peeling. De concentratie en diepte van de werking van de peeling wordt bepaald door onze cosmetisch arts of huidtherapeute aan de hand van uw persoonlijke (huid)analyse.

Enzymatische peeling
Deze enzymatische peeling reinigt de huid diep en zorgt ervoor dat uw dode huidcellen verwijderd worden, zodat er plaats wordt gemaakt voor nieuwe cellen. Deze behandeling combineren wij vaak met een van onze andere behandelingen om het effect van deze behandeling te verhogen. Echter is het ook mogelijk om de enzym peeling te ondergaan als 'stand allone' behandeling.

Glycolzuur peel 28% en 48%
De Glycolzuur peel is een van de peelings die een stimulerende werking heeft op de huid door het bevorderen van celdeling. Het effect van deze behandeling is een verbetering van de structuur van uw huid. Deze peeling is uitermate geschikt voor het behandelen van pigmentvlekken, grove poriën. Deze peeling werkt op basis van glycolzuur in een concentratie van 28% of 48%. Glycolzuur stimuleert de elasticiteit van de huid en zorgt ervoor dat de huid haar eigen vocht vast blijft houden.

3-steps stimulation peel
De 3-steps stimulation peel is een peeling welke in drie stappen zorgt voor een zachte en soepele huid, die er gezond uit ziet. Deze peeling is uitermate geschikt voor mensen met pigmentvlekken, grove poriën, rimpels en fijne lijntjes. Ook deze peeling wordt ondersteund door producten van ZO Medical om voor het juiste effect van de behandeling te zorgen en om de juiste nazorg te bieden.

De peeling bestaat uit een hoge concentratie van Trichloorazijnzuur (TCA), melkzuur en salicylzuur. Deze stoffen bevorderen de talg- en pigmentproductie, zodat uw huid gezonder wordt en huidverjonging wordt gestimuleerd. Wanneer er retinol wordt toegevoegd aan deze peeling, ervaart u een additionele verstrakking van de huid. Dit resulteert vrijwel meteen in het zichtbaar verfijnen van poriën, rimpels fijne lijntjes, het verdwijnen van puistjes en het afnemen van roodheid in uw gezicht.

De 3 stappen van de 3-steps stimulation peel
Zoals de naam het al zegt bestaat deze peeling uit drie stappen. Onze cosmetisch arts of huidtherapeute voeren deze behandeling uit.

Allereerst wordt de huid goed ontvet en hierna wordt de peelingvloeistof op uw huid aangebracht. Dit gebeurt in meerdere laagjes. Het aanbrengen van de peeling vloeistof zorgt voor een witte waas op uw gezicht, die er poederachtig uit ziet. Deze waas wordt van uw gezicht verwijderd wanneer de cosmetisch arts of huidtherapeute door gaat naar de volgende stap.

Stap 1: De tweede stap is het aanbrengen van retinol op uw huid. De retinol stimuleert en verbetert uw huid. Vervolgens krijgt u van de cosmetisch arts of de huidtherapeute een zakje met retinolcreme mee naar huis om de volgende dag op uw gezicht aan te brengen.

Stap 2: Als laatst wordt er een vochtinbrengende, kalmerende en ontstekingsremmende crème aangebracht op uw gezicht. Deze crème krijgt u ook mee naar huis om uw huid te kunnen voorzien van een goede nazorg.

Stap 3: De cosmetisch arts of huidtherapeute zal tijdens het consult uitleggen hoe en hoe vaak u de retinol en de crème hoort aan te brengen.

De 3-steps stimulation peeling werkt diep in op de huid en is geschikt voor ieder huidtype. Het kan echter zo zijn dat u na de behandeling last kunt krijgen van roodheid en schilfering. Dit zijn bijwerkingen van de behandelingen en kunnen maximaal een week aanhouden. De 3-steps stimulation peel is het meest effectief wanneer de behandeling vaker wordt herhaald. De cosmetisch arts of de huidtherapeute voorzien u tijdens de behandelingen van persoonlijk advies, zodat de behandeling geheel naar de gevoeligheid van uw huid kan worden ingericht.

Bezoek onze webshop