06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Laserbehandelingen

Medical Skin Clinic biedt geavanceerde laserbehandelingen aan binnen haar assortiment:

  • De Candela GentleMax Pro Laser voor het ontharen, behandelen van pigmentvlekken, vaatafwijkingen en huidverjonging
  • Fractional CO2 laserbehandeling pakt het verouderingsproces aan en stimuleert huidverjonging.
  • Ontharen met VPL

Candela GentleMax Pro Laser
Bij Medical Skin Clinic werken wij met de GentleMax Pro laser. Deze laser combineert het beste van twee systemen; het Nd Yag systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm). Hierdoor kunnen we met deze laser verschillende huidaandoeningen behandelen. Alexandite laser 755nm is de gouden standaard voor permanent ontharen. De ND Yag 1064nm maakt het mogelijk om permanent te ontharen op de donkerdere huidtypes, huidtype 5 en 6. Dit systeem is het enige waarvan bewezen is dat het geen schade toebrengt aan het huidpigment. Tevens wordt met deze laser pigment en vaatafwijkingen behandeld, zoals kleine spataderen, couperose en rosacea. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van uw huid. 

Kiest u voor een behandeling met de Candela GentleMax Pro laser dan kiest u voor een van de meest nieuwe en geavanceerde laserbehandelingen op het gebied van duurzame ontharing, rejuvenation (huidverjonging/verstrakking) en behandelen van vaat aandoeningen

Wie komt er in aanmerking voor een GentleMax Pro laser behandeling?
De GentleMax Pro kan worden ingezet bij behandeling van:

  •  Overbeharing
  •  Vaatafwijkingen 
  •  Pigmentvlekken
  •  Huidverjongingen en huidverbetering.

Of uw huid geschikt is voor behandeling met de GentleMax Pro laser is per persoon verschillend en wordt daarom uitgebreid bekeken en besproken tijdens uw eerste consult gesprek.

Wie komt er niet in aanmerking voor een GentleMax Pro laserbehandeling?
Wanneer u zwanger bent is een behandeling met de laser niet mogelijk. Tevens dient u minimaal zes maanden voor de behandeling geen Roaccutane te hebben gebruikt. Het gebruik van medicijnen die lichtovergevoeligheid veroorzaken (bijvoorbeeld antibiotica, Sint- Janskruid) moet gestopt worden (uiteraard altijd in overleg met uw behandelend arts). Zes weken voor tot drie maanden na de behandeling moet u zeer voorzichting zijn met blootstelling aan de zon/zonnebank en gebruik van zelfbruinende middelen.

Consult GentleMax Pro laserbehandeling
Wanneer u bij ons in de kliniek komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de arts en/of huidtherapeut. In dit gesprek wordt er gekeken of u geschikt bent voor een behandeling met de GentleMax Pro laser. In dit intake gesprek zal u gevraagd worden naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kunt worden. Uiteraard bespreekt u tijdens dit gesprek ook uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De arts of huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling het beste bij u past. U kunt rekenen op een open, eerlijk en uitgebreid advies, zodat u precies weet wat u van ons en de behandeling kunt verwachten. Besluit u om te gaan starten met een behandeling met de GentleMax Pro laser, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel door ons als door u ondertekend. 

2 foto's

Om het beharingspatroon en bijpassende behandeling goed te kunnen beoordelen, is het belangrijk 6 weken voor het consult de haren niet te epileren/harsen/plukken.Wanneer u uw haartjes epileert of harst zijn de haarzakjes leeg waardoor de behandeling geen werking heeft.U mag het te behandelen gebied wel scheren, zodat u niet onzeker hoeft te zijn en te voelen in uw dagelijks leven .Afhankelijk van de groeisnelheid van de haartjes is het belangrijk het te behandelen gebied ongeveer een week voor de behandeling niet meer te scheren.Als de haren snel groeien is het verstandig voorafgaand aan iedere behandeling het te behandelen gebied 24-48 uur van tevoren te scheren. Gedurende het gehele behandelproces is alleen scheren of knippen toegestaan. Het is belangrijk dat u op de dag van behandeling geen make-up gebruikt op de te behandelen gebieden. Tevens is het verstandig om geen sieraden te dragen i.v.m. weerkaatsing van het laserlicht. Voor de behandeling van de laser is het niet nodig de huid te verdoven. 
Het is belangrijk dat u gedurende zes weken voor de behandeling de zon zoveel mogelijk vermijd. Lukt dit niet dan is het erg belangrijk dat u uw huid goed beschermd tegen de zon. Gebruik hiervoor minimaal een zonnebrandcreme met SPF factor 30. Ook is het gedurende deze periode niet toegestaan om een zelfbruinende crème te gebruiken.

Wanneer u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel wordt de huid gereinigd met huidalcohol (70%). Daarna krijgt u een speciale bril op ter bescherming van uw ogen. Daarna zal er gestart worden met de behandeling. Er zal eerst 1 puls met de laser gezet worden zodat u alvast aan het gevoel kunt wennen. Vervolgens zal het hele gebied behandeld worden. De behandeling wordt door de meeste mensen als licht gevoelig ervaren, maar niet pijnlijk.

Indien u veel last heeft van lichte zwelling mag u de huid thuis ook koelen met een cool pack. Hierbij is het belangrijk dat er geen direct contact met de huid is. Daarom adviseren wij om er een tissue of gaasje tussen te leggen. Na 24 uur mag u weer make-up gebruiken op het behandelde gebied. Het is belangrijk dat u tot 6 weken na de laatste behandeling voorzichtig bent met de zon! Gebruik daarom een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30 om uw huid te beschermen.Indien u behandeld bent aan overtollige haargroei is het belangrijk dat u na de behandeling de haren niet harst of epileert. Scheren of knippen is wel toegestaan.

Aantal behandelingen:
Het gemiddeld aantal behandelingen met de GentleMax Pro laser varieert per persoon en is onder meer afhankelijk van het doel van de behandeling. Voor laserontharing zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken.

Resultaat:
Het resultaat van de GentleMax Pro is per indicatie en persoon verschillend. In geval van overbeharing zorgt de laser voor 70%-80% vermindering van de beharing.

Wilt u weten hoe laserontharing werkt? Bekijk de onderstaande video over de GentleMax Pro laser, die ook gebruikt wordt in onze kliniek. Lees ook ons blogartikel over laserontharing

Deze laser wordt ook gebruikt voor rejuvenation (huidverjonging/verstrakking), en voor het behandelen van pigment en vaatafwijkingen, zoals kleine spataarderen, couperose en rosacea. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van uw huid. 
Wanneer u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel wordt de huid gereinigd met huidalcohol (70%). Daarna krijgt u een speciale bril op ter bescherming van uw ogen. Daarna zal er gestart worden met de behandeling. Er zal eerst 1 puls met de laser gezet worden zodat u alvast aan het gevoel kunt wennen. Vervolgens zal het hele gebied behandeld worden. De behandeling worddt door de meeste mensen als licht gevoelig ervaren, maar niet pijnlijk. 

Pigmentvlekjes en vaatjes kunnen tijdelijk donkerder verkleuren. Dit wordt door het lichaam zelf opgeruimd en verdwijnt in de loop van een aantal weken. Het is belangrijk om niet aan de plekjes/vlekjes te krabben i.v.m. kans op infectie en littekenvorming. Indien u veel last heeft van zwelling mag u de huid thuis ook koelen met een cool pack. Hierbij is het belangrijk dat er geen direct contact met de huid is. Daarom adviseren wij om er een tissue of gaasje tussen te leggen. Na 24 uur mag u weer make-up gebruiken op het behandelde gebied. Het is belangrijk dat u tot 6 weken na de laatste behandeling voorzichtig bent met de zon! Gebruik daarom een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30 om uw huid te beschermen.
Indien uw vaatjes zijn behandeld is het voor een optimaal behandelresultaat van belang dat er na de behandeling geen onnodige druk op de vaatjes komt te staan. Daarom wordt u geadviseerd om de eerste week na de behandeling niet intensief te sporten en hete baden en/of sauna's te vermijden. Normaal douchen is gewoon toegestaan.

Aantal behandelingen:
Voor het laseren van vaatjes in het gelaat zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Beenvaatjes hebben gemiddeld 6-8 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Pigmentvlekken hebben gemiddeld 3-4 behandelingen nodig met een interval van vier weken. Voor huidverbetering zijn er gemiddeld 6-8 behandelingen nodig met een interval van twee weken.

Resultaat:
Vaatjes kunnen voor 70% verminderen. Bij pigmentvlekken zorgt de laser voor vermindering van het pigment. Hoeveel deze vervaging is ligt aan de diepte en oorzaak van het pigment. Bij behandeling voor huidverbetering zullen fijne craquelé lijntjes verzachten.

De CO2 behandeling is een laserbehandeling die huidverjonging stimuleert. Bij Medical Skin Clinic gebruiken de cosmetisch arts en de huidtherapeute de FRx fractional CO2 laser. Deze laser is uitermate geschikt voor het behandelen van pigment (chloasma), grove poriën, striae, algemene littekens en littekens veroorzaakt door acne. Tijdens de behandeling wordt het aanmaken van collageen in de huid gestimuleerd. Dit resulteert in het verdwijnen van rimpels en het verstrakken van de huid.

Deze behandeling is geschikt voor ieder huidtype, doordat de laser beschikt over een scannersysteem dat handmatig in te stellen is. Dit betekend dat de cosmetisch arts en de huistherapeute de laser naar uw persoonlijke behoefte in kunnen stellen. De (huid)analyse die zij in een eerder stadium voor u op hebben gesteld, geeft aan hoe de laser voor uw huidtype moet worden ingesteld. Op deze manier wordt uw veiligheid tijdens de behandeling gewaarborgd en zal uw huid na de behandeling snel herstellen.
Buiten het behandelen van huidveroudering kunnen wratten en fibromen ook aangepakt worden met deze behandeling.

Mogelijke risico’s en complicaties van een CO2 laserbehandeling
In zeldzame gevallen kunnen er complicaties optreden.De kans bestaat dat na de laserbehandeling witte vlekken optreden die niet altijd verdwijnen. Soms ontstaan er ook donkere vlekken die meestal weer verdwijnen. In zeldzame gevallen kan er een wondinfectie en littekenvorming ontstaan. Ook kunnen er gerstekorrels en tijdelijke acne ontstaan.

Laserbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars
Sommige cosmetische behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding. Voor specifieke informatie adviseren wij u uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Bezoek onze webshop