06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Microdermabrasie

Bij mensen vernieuwt de huid zich iedere dertig dagen. Wanneer u ouder wordt worden er minder snel nieuwe huidcellen gevormd en wordt de celdeling van de huid trager. Dit zorgt ervoor dat uw huid een doffe huidteint krijgt en er kunnen fijne lijntjes of rimpels ontstaan. Bij de microdermabrasie behandeling worden de oude/dode huidcellen versneld van de huid verwijderd. De dode huidcellen worden als het ware van de huid 'afgeslepen'. Door een laagje van de huid af te slijpen wordt de celdeling van de huid geactiveerd en gestimuleerd. Het huidverouderings proces wordt zo vertraagd, de structuur van de huid wordt verbeterd en de huid gaat weer stralen. 

De microdermabrasie behandeling zorgt voor een gladdere huid en voorkomt onzuiverheden. De behandeling bevordert de aanmaak van collageen, wat ervoor zorgt dat uw huid nieuwe huidcellen gaat aanmaken en huidverjonging wordt gestimuleerd.

Tijdens de microdermabrasie behandeling wordt uw huid afgeschaafd met 100% zuivere microkristallen. Door middel van een Ultrapeel worden er microkristallen op de huid geblazen en er vervolgens meteen weer afgezogen. De behandeling kan op verschillende dieptes worden toegepast. Om de gezondheid van uw huid te waarborgen stelt de cosmetisch arts en de huidtherapeute het apparaat altijd in op de behoefte van uw huid. Op basis van de huidanalyse die alvorens de behandeling is gemaakt, wordt de Ultrapeel vervolgens ingesteld.

Een microdermabrasie behandeling kan de volgende huid problemen aanpakken.

  • Ondiepe rimpels/ fijne lijntjes
  • pigmentvlekken
  • futloze, droge en ruwe huid
  • rokershuid
  • een door de zon beschadigde huid
  • vette huid/ acne huid
  • acne littekens
  • verstopte en grove poriën
  • littekens
  • striae

Na de microdermabrasie behandeling ziet de behandelde huid er rood uit, maar dit trekt meestal binnen een paar uur of een dag weg. Het kan zijn dat er fijne rode krasjes te zien zijn, maar dit is niet erg en trekt vaak ook snel weer weg. In sommige gevallen gaat de huid na een paar dagen schilferen, dit is een gevolg van het vernieuwen van de huidcellen. Om de huid een optimale nazorg te bieden is het belangrijk om uw huid vier weken na de behandeling te ontzien van zon of zonnebank. De huid kan heel goed herstellen door het gebruik van crèmes.

Bij Medical Skin Clinic maken we gebruik van de ZO productlijn van dr. Obagi om het wetenschappelijk geteste effect. Verder zal de cosmetisch arts of de huidtherapeute u na de behandeling voorzien van de nodige informatie en instructies.

De hoeveelheid behandelingen hangt af van de conditie van uw huid. De cosmetisch arts of huidtherapeute van Medical Skin Clinic stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op aan de hand van uw probleem. De intensiteit van de behandeling wordt in deze fase ook afgestemd. Voor het beste resultaat is het verstandig om de microdermabrasie behandeling in het begin van het traject om de twee weken te herhalen. Deze behandeling kan overigens ook gecombineerd worden met een peeling.

Ter voorbereiding op de behandeling raden onze cosmetisch arts en huidtherapeute u aan om voor een bepaalde periode geen laser- of IPL behandeling te volgen. Ook wordt het afgeraden om te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Het gebied waar de behandeling plaatsvindt mag niet gehaast worden. Deze maatregelen zijn nodig om de behandeling veilig uit te kunnen voeren en uw huid daarbij te beschermen.

Bezoek onze webshop