06-19991154 info@medicalskinclinic.nl
Adres: Medicalskinclinic
Abe Lenstrahof 21
6833 LT Arnhem
Routebeschrijving
Menu

Injectables

Hoe ontstaan Rimpels in het gezicht?
De rimpels in het gezicht ontstaan niet alleen door veroudering van de huid. Gezichtsveroudering wordt veroorzaakt door structurele veranderingen in de huid, vet, spieren, botten en tanden.
Hoe ouder u wordt hoe minder bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. De afbraak van bindweefsel en elastine is dan groter dan de aanmaak, waardoor uw huid dunner en steeds slapper wordt. Door botverlies en verzakking van vet onder de huid verdwijnt ook een gedeelte van de vulling van de huid. Hierdoor verliest uw huid een stukje ondersteuning en ontstaan er diepe rimpels in uw gezicht.

In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken. Het roken, gebruik van alcohol, gebruik van suiker en ongezonde voeding, stress, slaapgebrek en een droge huid versterken de rimpelvorming.

Verwijderen van Rimpels
Voor het verwijderen van rimpels biedt Medical Skin Clinic twee soorten injectables behandelingen aan. Dit zijn de botox behandeling en filler behandeling. Tijdens de botox behandeling worden er kleine injecties in een spier gespoten om deze te verslappen, waardoor rimpels worden behandeld. Fillers vullen als het ware dieper liggende rimpels op. Voor het ultieme resultaat kunnen beide behandelingen gecombineerd worden.

Voordat u begint met een botox of filler behandeling maakt onze arts een gezichtsanalyse, zodat elke behandeling expliciet op uw indicatie is afgesteld. Ook wordt er rekening gehouden met eventueel medicijngebruik en de gesteldheid van uw gezondheid. Op deze manier zult u gewenste resultaten boeken en kunnen we uw gezondheid waarborgen.

Onderstaand zijn de mogelijke gebieden voor de botox of filler behandeling weergeven.

 • Voorhoofd
 • Frons
 • Kraaienpootjes
 • Wangen
 • Jukbeenderen
 • Neus- of lippenplooi
 • Lip (fijne lijnen)
 • Lippen
 • Mondhoeken
 • Kin (rimpels)

Wat is Botox
Botox is een van de manieren om rimpels te behandelen. Bij een botox behandeling wordt de stof Botulinetoxine A door middel van injecties toegebracht in de huid. Deze stof legt tijdelijk een spier of zenuw stil en werkt preventief tegen het ontstaan of dieper worden van de rimpel. De soort rimpels waarbij botox vaak wordt toegepast zijn kraaienpootjes, voorhoofdrimpels en fronsrimpels. Diepe rimpels, huidverslapping en vermindering van het volume in de huid zijn daarentegen niet effectief te behandelen met botox.

Buiten het behandelen van rimpels met botox kan er ook nog gekozen worden voor het opvullen van bestaande rimpels met fillers. Fillers vullen de dieper liggende rimpels op en dat zorgt voor een jongere uitstraling.

Wat verwacht u tijdens Botoxbehandeling:
Aan het begin van de botox behandeling wordt uw huid gereinigd, zodat we beginnen met een schone en steriele basis. Vervolgens injecteert de arts een kleine hoeveelheden botox in de desbetreffende spier. De huid wordt van tevoren niet verdoofd, aangezien u de dunne naald nauwelijks zult voelen. Na de behandeling kunt u ook meteen weer naar huis. Na vier tot zeven dagen zult u voelen dat uw spieractiviteit vermindert in het gebied waar de botox injecties zijn gespoten. Twee weken na de behandeling is het resultaat optimaal. Fijne rimpels zullen er verdwijden of vlakker uitzien.

Na de behandeling met Botox:
Na de behandeling belangrijk dat u rechtop blijft zitten of staan en niet te veel buigt. Extreme gezichtsuitdrukkingen, zoals hard lachen, fronsen, etc. worden de eerste twaalf uur na de behandeling afgeraden. Ook is het belangrijk om de eerste twaalf uur na de botox behandeling geen alcohol te nuttigen, geen make-up te dragen en niet te hard over de geïnjecteerde plekken te wrijven (dit geldt ook na het afdrogen van uw huid na het douchen). Verder is het verstandig om fel zonlicht en de sauna in de eerste twee weken na de behandeling te vermijden voor het gewenste resultaat van de behandeling.

Het gebruik van botox is veilig voor uw gezondheid, echter kunnen er na de behandeling reacties optreden. Zo kan er op de plaats van injectie blauwheid of een (lichte) zwelling optreden. Ook kan het zo zijn dat u direct na de behandeling lichte hoofdpijn kunt ervaren.

Hoe lang blijft het effect van Botox:
De botox behandeling blijft ongeveer vier maanden zitten. Wanneer u om de vier maanden een botox behandeling herhaalt kan het zo zijn dat de botox behandeling ongeveer tot zes maanden kan blijven werken.

Waarvoor wordt Botox gebruikt:
Botox wordt niet alleen gebruikt op het gebied van rimpelbehandeling, het is ook een effectief middel tegen overmatig transpireren, hoofdpijn en tandenknarsen.

Wanneer mag u geen Botox behandeling:
De belangrijkste contraïndicaties voor Botox behandeling zijn:

 • Tijdens de zwangerschap 
 • Gevoeligheid voor het toxine
 • Ontsteking op de plaats van de voorgenomen injectie van Botox
 • Myasthenia gravis, of spierziektes

Bij Medical Skin Clinic maakt de cosmetisch arts gebruik van hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een stof die het lichaam zelf ook produceert. Deze stof stimuleert het elastine en collageen in de huid. Naarmate u ouder wordt neemt de productie van deze stoffen in het lichaam namelijk af. Het afnemen van deze stoffen zorgt voor rimpels, doffe huidteint en een verslapping van de huid. Het gebruik van fillers met hyaluronzuur stimuleert het elastine en collageen in de huid, waardoor rimpels op een natuurlijke wijze opgevuld kunnen worden. Deze behandeling wordt vaak toegepast in het gezicht of in de hals.

Buiten het opvullen van rimpels, plooien en lijntjes in de huid, worden fillers ook gebruikt om volume aan te brengen in lippen of wangen. Door middel van de analyse die wordt opgesteld tijdens uw eerste consult zal de cosmetisch arts een behandelplan opstellen. Aan de hand van het behandelplan beslist de cosmetisch arts welke hoeveelheid op welke plek van uw gelaat ingespoten wordt. Uw wensen zullen hierbij uiteraard ook in acht worden genomen.

Wat verwacht u tijdens de behandeling met Fillers:
Voordat de fillers in uw gelaat worden geïnjecteerd wordt uw huid gereinigd om een steriele basis te leggen. De filler wordt met een dunne en steriele naald geinjecteerd op de locatie die voor bedoeld is. Na de filler behandeling zult u meteen resultaat zien en mag u ook meteen naar huis.

Na behandeling met Fillers:
Na de behandeling mag u gelijk naar huis. Verder is het voor de nazorg van de behandeling belangrijk dat u rechtop blijft zitten of staan en niet te veel buigt. Extreme gezichtsuitdrukkingen, zoals hard lachen, fronsen, etc. worden de eerste twaalf uur na de behandeling afgeraden. Ook is het belangrijk om de eerste twaalf uur na de behandeling geen make-up te dragen en niet te hard over de geïnjecteerde plekken te wrijven (dit geldt ook na het afdrogen van uw huid na het douchen). Verder is het verstandig om fel zonlicht en de sauna in de eerste twee weken na de behandeling te vermijden voor het meest optimale resultaat van de behandeling.
Na de behandeling kunnen er in sommige gevallen huidreacties optreden. Zo heeft u kans op een blauwheid of lichte zwelling en kleine bloedingen of een allergie (komt zelden voor). Ook kan granuloomvorming voorkomen, dit zijn kleine harde plekjes op de plek van injectie. Echter komen deze plekjes zelden voor en verdwijnen ze ook weer snel. 

Hoelang blijft het effect van Fillers:
De fillers blijven zichtbaar voor negen tot twaalf maanden. Na het uitwerken van de fillers kunt u de behandeling gewoon herhalen, zonder dat dit gevolgen heeft voor uw gezondheid. De fillers die we bij Medical Skin Clinic gebruiken zijn geheel biologisch afbreekbaar voor het lichaam.

Veiligheid:
Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke stoffen die volledig afbreekbaar zijn. De effecten en veiligheid van onze producten zijn op lange termijn bewezen. Wij maken geen gebruik van permanente fillers.

Na beide behandelingen met Botox en of fillers, is het vooral belangrijk om uw huid de eerste twee weken volledig tot rust te laten komen. Enige vorm van gezichtsbehandelingen of massages raden wij dan ook ten strengste af.

Bezoek onze webshop